Az Európai Tudásközpont rövid története

Az Európai Tudásközpont 2002 október 1-én, 10 millió forintos alaptőkével kezdte meg operatív tevékenységét. Az azóta eltelt több mint 10 év alatt a felhalmozott nyereségéből adódó könyvértéke immár 100 millió forint fölé emelkedett. A kezdetben elsősorban a működőképesség megőrzését célzó egyedi projektek mellett egyre több stratékiai fejlesztés valósult meg az évek során, melynek eredményeképpen széleskörű kompetenciát sikerült felépíteni a mesterséges intelligencia legkülönbözőbb területein, mint például a képfeldolgozás, gépi tanulás és a természetes nyelvfeldolgozás területein.

Részben ennek, részben pedig stratégiai partnereinknek köszönhetően (melyek között kiemelkedő helyen szerepel az Eötvös Loránd Tudományegyetem is) sikerült olyan nagy innováció tartalmú kutatás-fejlesztési projekteket is sikerre vinni, mint például a 45°-os nyílászög mellett digitalizálni képes, szabadalmaztatott Alexandria Book Scanner projekt, a TBC baktériumok automatikus felismerését lehetővé tévő, közvetlen európai úniós támogatást is elnyert FluoRobot projekt és az on-line kommunikáció magas szintű automatizálását lehetővé tévő Hibrid Chat projekt. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy az Európai Tudásközpont küldetésének beteljesítéséhez még hosszú utat kell megtenni, de a már elért eredmények birtokában bízunk abban, hogy ez mindenképpen sikerülni fog.